Доступність посилання

ТОП новини

Поранених українських військових відправили на лікування до Литви


Поранених українських військових відправили на лікування до Литви
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:57 0:00

У суботу ввечері з Дніпропетровська на лікування до Литви відправили 14 українських військових, поранених на Донбасі, яких ставили на ноги в обласній лікарні імені Мечникова.

За даними лікарів, із 14 пацієнтів, які полетіли до Литви, п’ятеро – з батальйону «Дніпро-1», двоє – з «Донбасу», решта – бійці 25-ї, 93-ї, 51-ї бригад Збройних сил, батальйону «Шахтарськ», батальйонів територіальної оборони. У більшості з них – осколкові поранення, травми хребта та кінцівок. Один хворий у вкрай важкому стані, троє – лежачі.

Напередодні литовські фахівці неодноразово зв’язувались з медиками обласної лікарні імені Мечникова, обговорювали характер поранень та відбирали пацієнтів для своїх найкращих клінік.

Усі витрати взяла на себе литовська сторона. Підготовкою документів займалась облдержадміністрація.

Як зазначив головний лікар обласної лікарні Сергій Риженко, на лікування та реабілітацію за кордоном бійцям знадобиться від кількох тижнів до кількох десятків місяців.

За його словами, наразі також ведуться перемовини про безкоштовне лікування поранених бійців в інших країнах Європи – Естонії, Литві, Німеччині.

Провести поранених в дорогу вийшли медичні працівники, рідні та близькі, бойові побратими. До Литви їх доправлять літаком литовських військово-повітряних сил.

XS
SM
MD
LG