Доступність посилання

ТОП новини

Україна закликає світ засудити проведення Росією «виборів» у Криму


Україна засуджує проведення Росією так званих місцевих «виборів» на тимчасово окупованій території Криму. Про це йдеться у заяві українського МЗС.

«АРК та Севастополь були, є і залишатимуться невід’ємною частиною суверенної української держави, на яку поширюється дія Конституції та законів України. Так звані «вибори», які влаштувала Російська Федерація на території нашої держави, є нелегітимними, а їхні результати з юридично-правової точки зору – нікчемними та не матимуть жодних наслідків для нинішнього статусу Криму та Севастополя у рамках міжнародно визнаних кордонів України», – наголошують в МЗС.

Українське зовнішньополітичне відомство закликає міжнародне співтовариство засудити проведення цих «виборів» у Криму.

«Очікуємо також, що цивілізований світ дасть належну оцінку протиправним діям російської окупаційної влади, що продовжує утиски, дискримінацію і репресії проти кримських татар, українців та представників інших національностей, котрі не змирилися і ніколи не змиряться з окупацією АР Крим», – наголошують в МЗС.

14 вересня в анексованому Криму вперше проходять вибори за російським законодавством до так званих «держрад», а у Севастополі – до «законодавчих зборів міста». Крім того проходять «вибори» до місцевих органів влади.

На півострові 1205 виборчих дільниць, 43 з яких – тимчасові, працюватимуть з 08.00 до 20.00 за московським часом.

14 вересня місцеві і регіональні вибори проходять на всій території Російської Ферерації. У Криму вони проходять вперше з часу анексії.

XS
SM
MD
LG