Доступність посилання

ТОП новини

Папа Франциск вперше повінчав молодих у Ватикані


Папа Римський Франциск
Папа Римський Франциск

Папа Римський Франциск очолив у неділю весільну церемонію у Ватикані. В соборі Святого Петра він повінчав 20 пар римської єпархії.

Наймолодшій нареченій 25 років, а найстаршому – 56. Серед наречених були і ті, які вже перебували у громадянському шлюбі та мають дітей.

Папа Берґольйо уже брав участь у масових церемоніях хрестин, першого причастя. Ватиканські джерела наголошують, що влаштувати групову весільну церемонію зголосився саме він.

«Понтифік вкотре демонструє особливу увагу до питань родини саме напередодні Міжнародного синоду єпископів з питань сім’ї», – мовиться у повідомленні Ватикану.

У червні промовляючи перед деякими подружжями, які святкували «срібне весілля», папа Римський Франциск гостро говорив про християнські пари, які не бажають мати дітей заради культури особистого добробуду.

Групове вінчання за участю понтифіка – подія рідкісна, але не нова для католицької церкви. Досі винятком вважався Іван Павло II, який не раз очолював публічні одруження. Найвідоміші з них у жовтні 1994 року під час Міжнародної зустрічі родин та у 2000 році з нагоди Ювілейного року в католицькій церкві.

XS
SM
MD
LG