Доступність посилання

ТОП новини

Із комбатів – у депутати (огляд преси)


Підходи до формування виборчих списків залишилися минулими, стверджує газета «День». Громадські активісти не об’єдналися в єдину структуру, яка б в подальшому втілювала нову якість в українському політикумі. А якщо не йти зі своєю партією, то є ризик стати частиною іншої. Активісти наголошували, що їхнє об’єднання неможливе через різнобічність поглядів, однак, як зауважує видання, різниця між ними полягала в тому, що багато хто з них бачив лідером саме себе. Особливістю нових виборчих списків партій є і присутність в них комбатів добровольчих батальйонів та журналістів. Зокрема, останніх було в списках як ніколи багато. Часто це дисонує з тим, про що і про кого вони писали та критикували. Загалом же, як пише видання, нині в країні ще не визріла нова якість політичних сил. Конкретніше про персоналії та партії йдеться в статті «Про тональність з’їздів».

Верховна Рада планує ратифікувати Угоду про асоціацію Україна з ЄС. За інформацією газети «Сегодня», парламентаріям вдалося домовитися про підтримку законопроекту, а тому ймовірність того, що асоціацію ратифікують, дуже висока. Також в парламент можуть бути внесені ще два законопроекти: про особливий статус окремих регіонів Донбасу та про амністію для учасників збройного конфлікту, котрі виступали на стороні так званих «ДНР» і «ЛНР». Найбільші суперечки у експертів спричинила фінансова сторона. Зокрема, про те, що у разі ухвалення документа: законопроект передбачає фактично повне фінансування місцевих бюджетів цього регіону з Києва, а підприємства Донбасу отримають пільговий режим оподаткування та ліцензування. Це означає, що великі компанії будуть звільнені від значної частини зборів, а податкові надходження регіон буде витрачати на свої потреби. Про те, як оцінили експерти видання подібні фінансові пільги, йдеться в статті «Чи зможе Верховна Рада покінчити з війною».

Останнім часом у Росії все частіше зникають українці. Причому трапляється це часто з людьми, що не мають стосунку до подій на сході України. Громадяни України їдуть в Росію до родичів або знайомих і ... зникають. З часом російські правоохоронні органи підтверджують факт їхнього затримання, але причину не називають. Про конкретні випадки затримання українців, без пояснення причини, розповідає газета «Факти».

  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG