Доступність посилання

ТОП новини

ОБСЄ фіксує зростання випадків порушення перемир’я на Донбасі


У Донецьку обстріляли авто ОБСЄ
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:33 0:00

У Донецьку обстріляли авто ОБСЄ

ОБСЄ фіксує зростання випадків порушення режиму припинення вогню на Донбасі. Про це заявив заступник керівника місії ОБСЄ в Україні Александер Гуґ.

«Упродовж останніх 48 годин ми стали свідками випадків, які йдуть урозріз з мінськими домовленостями. Вони частішають», – зазначив Александер Гуґ.

При цьому він не зміг сказати, з якого боку ведуться обстріли.

«Це дуже складно і майже неможливо визначити, з якого боку ведеться артилерійський обстріл. Якщо це неможливо, то ми просто повідомляємо про застосування зброї. Таким чином, ми утримуємося від спекуляцій, хто міг здійснити атаку з допомогою артилерії чи далекострільної зброї», – говорить представник ОБСЄ.

У ніч на понеділок група спостерігачів ОБСЄ потрапила під обстріл у Донецьку. Шестеро інспекторів повертались з Дебальцева в Донецьк, коли район почали обстрілювати. Постраждалих немає. Сепаратисти ж заявили, що ОБСЄ має чітко вказувати свої маршрути.

За інформацією Ради національної безпеки і оборони України, за останню добу серед українських силовиків та цивільного населення на Донбасі є загиблі та поранені. У РНБО наголошують, що українські силовики суворо дотримуються режиму припинення вогню, не обстрілюють житлові квартали й міста за допомогою артилерії і не завдають авіаційних ударів.

5 вересня в Мінську контактна група підписала протокол про мирне врегулювання на сході України. Протокол має 12 пунктів і передбачає, зокрема, негайне припинення бойових дій, обмін заручниками й затриманими, забезпечення гуманітарної допомоги, моніторинг становища на кордоні.

ОБСЄ має чітко вказувати свої маршрути – сепаратисти
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:33 0:00

XS
SM
MD
LG