Доступність посилання

ТОП новини

Заяву Шойгу про посилення військової присутності у Криму дестабілізує ситуацію у Чорноморському регіоні – МЗС України


Міністр оборони Росії Сергій Шойгу
Міністр оборони Росії Сергій Шойгу

МЗС України сприймає заяву міністра оборони Росії Сергія Шойгу як таку, що дестабілізує ситуацію у всьому Чорноморському регіоні. Про це йдеться у заяві українського зовнішньополітичного відомства.

«Створивши на частині суверенної території України «сіру зону», яка де-факто не покривається чинними багатосторонніми договорами в галузі контролю над озброєннями, Російська Федерація продовжує нарощувати військову присутність у Криму та створювати там ударне військове угруповання з незрозумілими завданнями. Заявлені російським міністром причини таких військових приготувань – зростання іноземної військової присутності поблизу російських кордонів та загострення ситуації в Україні – не витримують жодної критики, особливо на тлі досягнення домовленості з припинення використання зброї у Донецькій і Луганській областях», – мовиться у повідомленні.

МЗС України «сприймає заяву Шойгу як таку, що дестабілізує ситуацію у всьому Чорноморському регіоні». «Закликаємо Російську Федерацію припинити провокаційні дії, що несуть загрозу суверенітету, територіальній цілісності України та миру у регіоні», – наголошують в українському відомстві.

Як заявив російський міністр оборони Сергій Шойгу, Росія посилити свою військову присутність «на кримському напрямку». За його словами, Росії необхідно розгорнути у Криму «повноцінне і самодостатнє» військове угрупування.

«Військово-політична обстановка на Південно-Західному стратегічному напрямку від початку цього року істотно змінилася», – сказав Шойгу.

16 березня за військової і політичної підтримки Російської Федерації в Криму відбувся неконституційний і не визнаний світом референдум про самовизначення Криму. За даними самопроголошеної кримської влади, 96,77% тих, що взяли участь у голосуванні, висловилися за приєднання Криму до Росії.

21 березня президент Росії Володимир Путін підписав закон про приєднання Криму і Севастополя до Росії на правах суб’єктів федерації.

XS
SM
MD
LG