Доступність посилання

ТОП новини

Канада запроваджує нові санкції проти Росії і обіцяє подальшу підтримку українцям


Канада оголосила запровадження нових економічних і візових обмежень проти суб’єктів Російської Федерації. Також йдеться про нові економічні санкції для п’яти російських підприємств і однієї фінансової інституції. Про це мовиться у заяві міністра закордонних справ Канади Джона Берда.

«Попри зусилля президента Петра Порошенка закінчити насилля на сході України, режим військової агресії Путіна триває. Наприклад, сьогодні ми бачили повідомлення, що президент Путін наказав посилити військову присутність у Криму. Ми не бачимо доказів прогресу щодо наших закликів до режиму Путіна зупинити їхню підтримку розпалюванню збройного протистояння», – зазначає Берд.

«Канада буде продовжувати підтримувати українців у їхній боротьбі за мир і свободу проти цієї агресії. Наші санкції, які корелюються з заходами наших союзників, без сумнівів, матимуть вплив на економіку Росії. Канада разом з партнерами і союзниками готові йти далі, щоб дати відсіч режиму Путіну», – йдеться у заяві Джона Берда.

Нові обмеження Канади стосуються російських військових високопосадовців: Дмитра Булгакова, Юрія Садовенка, Миколи Богдановського та Олега Салюкова. Щодо підприємств – це «Долгопрудненське науково-виробниче підприємство», «Калінінський машинобудівний завод», «Митіщинський машинобудівний завод», Науково-дослідний технологічний інститут приладобудування імені Тихомирова та морський науково-дослідний інститут радіоелектроніки «Альтаїр». Санкції стосуються і «Сбербанку Росії».

12 вересня США оголосили нові санкцій проти Росії за її роль у дестабілізації ситуації в Україні. Йдеться про обмеження у оборонному, енергетичному і фінансових секторах. У той же день нові санкцій проти Москви запровадив і ЄС.

Президент Росії Володимир Путін заявив, що санкції Заходу заважають встановленню миру на сході України і що Москва запровадить санкції у відповідь.

XS
SM
MD
LG