Доступність посилання

ТОП новини

Україна введе дзеркальні заходи у разі торговельних обмежень з боку Росії – Яценюк


Арсеній Яценюк
Арсеній Яценюк

Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк обіцяє запровадити торговельні обмеження стосовно російських товарів одразу ж, як до таких заходів вдасться Російська Федерація, передає кореспондент Радіо Свобода.

«Я буду відвертий із вами: щодо Росії у мене немає жодних позитивних очікувань, і ми маємо готуватися до того, що Росія все одно вводитиме торговельні обмеження. Я хочу офіційно заявити, як тільки Росія введе торговельні обмеження стосовно України, ми невідкладно, того самого дня введемо дзеркальні заходи», – заявив прем’єр, відкриваючи засідання уряду.

Вчора міністр економічного розвитку Росії Олексій Улюкаєв заявив, що російський уряд має затвердити постанову про введення мит для України, а потім відкладати їхнє застосування, якщо Київ і Брюссель виконають свою обіцянку про відтермінування імплементації Угоди про асоціацію між Україною і ЄС у частині зони вільної торгівлі.

Україна і ЄС домовилися, що Угода про асоціацію Україна-ЄС в частині Зони вільної торгівлі поки що не буде застосовуватися до кінця 2015 року. При цьому українська сторона буде користуватися односторонніми преференціями ЄС. У результаті товари українських виробників будуть поставлятися в ЄС без мита. Однак Україна збереже мита на європейські товари.

XS
SM
MD
LG