Доступність посилання

ТОП новини

Якщо Росія вторгнеться в країни Балтії, її зіткнення з НАТО неминуче – військовий експерт


Григорій Перепелиця
Григорій Перепелиця

Зіткнення Росії і НАТО неминуче, якщо Путін розв’яже «гібридну війну» проти країн Балтії. Про це в ефірі Радіо Свобода заявив політолог, військовий експерт Григорій Перепелиця.

За його словами, Путін не просто допомагає сепаратистам на сході України, «він розв’язав війну за перегляд світового порядку».

Конфлікт на Донбасі, переконаний експерт, це лише перший етап перегляду кордонів на пострадянському просторі, далі можливе вторгнення в країни Балтії.

«Це не просто бравада Путіна, це реальні плани, які розробляються генштабом. І що робитиме НАТО в такій ситуації? Звісно, що воно не направить свої вояків в Україну, але якщо воно не направить своїх вояків в країни Балтії, в члени НАТО, то це крах всієї євроатлантичної системи і крах безпеки Європи і США», – вважає Григорій Перепелиця.

Раніше німецька газета Sueddeutsche Zeitung, оприлюднила зміст розмови президента України Петра Порошенка із російським президентом Володимиром Путіним, яку Порошенко нібито передав голові Єврокомісії Жозе Мануелю Баррозу. За повідомленням, Путін під час однієї із розмов з Порошенком заявляв, що може ввести свої війська не лише в Київ, але й у Ригу, Вільнюс, Таллінн, Варшаву чи Бухарест.

У Єврокомісії цю інформацію не коментували.

XS
SM
MD
LG