Доступність посилання

ТОП новини

У Петербурзі напали на учасників антивоєнної акції


У ніч на 20 вересня в Петербурзі під час антивоєнної акції відбувся напад на групу активістів «За альтернативну цивільну службу», повідомляє кореспондент Радіо Свобода.

Активісти інтернет-спільноти «За альтернативну цивільну службу» писали на асфальті антивоєнні гасла: «Миру – мир», «Війна – це вбивство, зведене державою в ранг подвигу», «Не хочу воювати!», «Мир Україні». Таким чином активісти готувалися до Всесвітнього дня миру, який відзначається 21 вересня.

Деяким перехожим зміст гасел не сподобався, спочатку вони обмежувалися нецензурною лайкою і погрозами скинути активістів в Неву, а потім напали на них і почали бити.

«Це була подружня пара цілком пристойного вигляду, і я дуже здивувалася, що вони так сильно кричали і лаялися, – каже одна з учасників акції Олена Попова. - Ми не вперше проводимо таку акцію, наші написи досить часто замазують, але такої реакції я не очікувала. Чоловік схопив за волосся нашого молодого активіста Миколи Целуйко, став бити його головою об стінку, і я дуже злякалася подальшого насильства, стала дзвонити в поліцію. За щастя, наряд поліції якраз проїжджав повз на машині, ми його зупинили, і нас всіх забрали в 16 відділ поліції».

Тим не менш, в поліції винними виявилися саме учасники антивоєнної акції: їм виписали штраф за дрібне хуліганство. Активісти спільноти «За альтернативну цивільну службу» отримали на руки протоколи, тепер вони мають намір оскаржити дії поліцейських в суді.

XS
SM
MD
LG