Доступність посилання

ТОП новини

У Москві пройде «Марш миру» проти російської агресії в Україні


У Москві у неділю пройде «Марш миру» проти російської агресії в Україні. Акція узгоджена з владою. Учасники маршу пройдуть від Пушкінської площі по Бульварному кільцю і проспекту академіка Сахарова.

Як повідомив Радіо Свобода опозиційний політик з руху «Солідарність» Олександр Риклін, головне гасло, затверджене Комітетом протестних акцій: «Путін, вистачить брехати і воювати».

Один з організаторів маршу Сергій Давідіс розповів, що йому додому принесли прокурорське попередження про неприпустимість порушення законодавства під час акції.

Попередній «Марш миру« пройшов у Москві 15 червня – напередодні так званого «референдуму» про приєднання Криму до Росії.

Активістам російського Новосибірська не вдалося узгодити «Марш миру» з владою.

Антивоєнні мітинги планується провести також в Єкатеринбурзі, Берліні, Відні, Парижі, Києві, Бургасі та Вашингтоні.

Акції приурочені до Міжнародного дня миру, який Генеральна Асамблея ООН проголосила в 2001 році у день відмови від насильства і припинення вогню в усьому світі.

Заходи в ООН традиційно починаються з церемонії у Нью-Йорку, на якій генеральний секретар організації виступає зі зверненням, після якого ударяє у «Дзвін миру». Потім, після хвилини мовчання, виступає голова Ради Безпеки ООН.

Марш миру, Москва, 15 березня 2014 року
Марш миру, Москва, 15 березня 2014 року

Марш миру, Москва, 15 березня 2014 року
Марш миру, Москва, 15 березня 2014 року
XS
SM
MD
LG