Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко: ми зобов’язані зупинити кровопролиття


Президент України Петро Порошенко
Президент України Петро Порошенко

Якщо існуватиме можливість зупинити пролиття крові – ми зобов’язані це зробити. Про це заявив президент України Петро Порошенко, вітаючи співгромадян з Міднародним днем миру.

«Україна сьогодні постала не просто на захист своєї території – на нашому Донбасі також пройшов східний кордон світу демократії і свободи. Наші хлопці сьогодні захищають не тільки свою землю, але й демократичні права та свободу незалежної Польщі, країн Прибалтики, Румунії та Угорщини, а за ними і всього Західного світу. Якщо треба буде битись – ми будемо битись до останнього подиху в нас життя. Але якщо існуватиме можливість зупинити пролиття крові – ми зобов’язані це зробити. Бо ми воюємо не для того, щоб знищити ворога. Ми боремося щоб захистити мир!», – зазначив Порошенко у Facebook.

21 вересня світ відзначає Міжнародний день миру.

19 вересня учасники Тристоронньої контактної групи щодо врегулювання конфлікту на Сході України ухвалили Меморандум про виконання положень Мінського протоколу від 5 вересня щодо кроків, спрямованих на імплементацію Мирного плану президента України Петра Порошенка та ініціатив президента Росії Володимира Путіна.

Меморандум включає дев’ять пунктів, у яких ідеться, зокрема, про загальне припинення застосування зброї та заборону на застосування всіх видів зброї і будь-яких наступальних дій.

XS
SM
MD
LG