Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко: формат голосування 16 вересня – це рішення депутатів


Президент України Петро Порошенко заявив, що формат голосування за закони щодо Донбасу 16 вересня обрали самі депутати.

«Це було рішення народних депутатів, яке я підтримую, для того, щоб ухвалити необхідні закони», – зазначив глава держави в інтервʼю українським телеканалам.

Порошенко наголосив, що «форма і спосіб голосування Верховної Ради – це справа депутатів». «Я підтримую і режим таємного голосування, бо депутати голосують не в сліпу. Депутати перед голосуванням мали отримати мотивацію, що відбувається зараз в зоні дії АТО, в бою, на лінії зіткнення, які зараз є загрози, що буде, якщо не проголосуємо», – сказав президент і додав, що депутати «мають голосувати свідомо».

«Виборча риторика, виборчий запал, які інколи не мають нічого спільного з інтересами держави, мають бути прибрані при мотивації депутатів щодо голосування за ці надзвичайно важливі для держави закони», – зазначив Петро Порошенко.

«Де-факто триває потужна військова операція. Є речі, оприлюднення яких значно послаблює позиції українських військ», – додав президент.

16 вересня Верховна Рада у закритому режимі ухвалила два закони щодо Донбасу: про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей та про амністію «учасників збройних формувань» і членів самопроголошених «органів» у Донецькій та Луганській областях, які складуть зброю, звільнять людей із полону, а також залишать зайняті приміщення.

XS
SM
MD
LG