Доступність посилання

ТОП новини

У Сімферополі перенесли засідання суду у справі Фонду «Крим», майно якого під арештом


Суд у справі Фонду «Крим» перенесли
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:54 0:00

Засідання суду у справі благодійної організації Фонд «Крим», на балансі якого перебуває Меджліс кримськотатарського народу, перенесли з 22 на 29 вересня. Про це проекту Радіо Свобода «Крим.Реалії» повідомив гендиректор Фонду Різа Шевкієв.

«Ми довели, що позов прокуратури є нікчемним, оскільки їхні претензії щодо того, що Мустафа Джемілєв, який, за їх твердженням, є іноземним громадянином і якому заборонений в’їзд до Росії, не має права бути засновником Фонду. Ці твердження неправильні», – розповів Шевкієв.

За його словами, у засновниках Фонду з 2002 року перебувають три людини, і серед них немає Джемілєва.

«Мустафа Джемілєв залишається у нас в серцях і головах, і те, що його немає на папері, це нічого не означає, він залишається нашим лідером. Але юридично він не засновник. Ми представили всі протоколи, які у нас були, надали всі прізвища засновників, а в прокуратурі висловилися, що хочуть перевірити достовірність цих виправлених протоколів в Мін’юсті при перереєстрації. Тому прокуратурою буде робитися запит до Мін’юсту і потім надаватися суду, так що його засідання відклали на 10 ранку 29 вересня», – пояснив глава Фонду.

При цьому він повідомив, що будівля Фонду в центрі Сімферополя, в якому також розташовується офіс Меджлісу, як і раніше, перебуває під арештом і потрапити туди неможливо. «Ми відправили клопотання, щоб зняли даний арешт, але суддя сказав, що це складна процедура. Зараз наш адвокат цим займається», – повідомив Шевкієв.

Як і раніше, арештовані й рахунки Фонду, на швидке розблокування яких сподівається його глава, оскільки майнових претензій до Фонду немає, каже він.

«Ніхто ж не уникає суду, я навіть не можу отримувати пошту, повістки, повідомлення і так далі. Тобто нас загнали в такий глухий кут, причому навмисне, хоча підстав для такого строго рішення не було», – заявив Шевкієв.

Вранці 16 вересня в Сімферополі будівлю Меджлісу кримськотатарського народу оточили автоматники, там пройшов обшук. У МВС і Слідчому комітеті Криму від коментарів відмовилися.

У ході обшуку були вилучені протоколи деяких засідань Меджлісу кримскотатарського народу, кілька релігійних книг, комп’ютерна техніка, а також особисті речі народного депутата України Мустафи Джемілєва.

17 вересня в будівлю Меджлісу прийшли представники ФСБ Росії і судові пристави і зачитали судову постанову про виселення.

Представники Меджлісу розцінюють те, що відбувається, як «залякування соціально активних людей, як елемент психологічного впливу».

XS
SM
MD
LG