Доступність посилання

ТОП новини

Крим перетворюється на потенційно небезпечний напрям для України – Куніцин


Радник президента України Сергій Куніцин
Радник президента України Сергій Куніцин

Крим перетворюється на потенційно небезпечний напрям для України у військовому плані. Про це заявив радник президента України, народний депутат від УДАРу Сергій Куніцин в ефірі програми «Шустер LIVE».

«Від Криму виходить військово-стратегічна загроза Україні», – зазначив Куніцин.

За його словами, у водосховищах Криму залишилося води на 1,5 місяці, Керченська протока вже зараз не дозволяє перевозити необхідні товари у повному обсязі, а скоро взагалі замерзне.

«Сьогодні складається така ситуація, що росіянам потрібно або нам Крим віддати, або Херсонську область до Каховки захопити, оскільки там шлюзи», – зазначає він.

За інформацією Сергія Куніцина, до кордону з Херсонською областю на ділянці Перекоп-Армянськ стягнуто п’ятитисячне військове угруповання, десятки військових літаків і гелікоптерів.

16 березня за військової і політичної підтримки Російської Федерації в Криму відбувся неконституційний і не визнаний світом референдум про самовизначення Криму. За даними самопроголошеної кримської влади, 96,77% тих, що взяли участь у голосуванні, висловилися за приєднання Криму до Росії.

21 березня президент Росії Володимир Путін підписав закон про приєднання Криму і Севастополя до Росії на правах суб’єктів федерації.

XS
SM
MD
LG