Доступність посилання

ТОП новини

«ДНР» і «ЛНР» готуються до продовження бойових дій на Донбасі – Тимчук


Бойовики угруповань «ЛНР» та «ДНР», визнаних в Україні терористичними, за підтримки Росії продовжують підготовку до бойових дій на Донбасі. Про це повідомляє на своїй сторінці у Facebook координатор руху «Інформаційний спротив» Дмитро Тимчук.

«Ми отримуємо все більше свідчень, що «ДНР» та «ЛНР» під керівництвом Москви посилено готуються до подальшого ведення бойових дій. Створюються централізовані склади озброєнь, боєприпасів, амуніції, пального. Створюється ремонтна база для техніки та озброєнь. З Росії прибувають спеціалісти різних напрямків – від ремонту засобів зв’язку до ведення радіоелектронної боротьби», – зазначає Тимчук.

22 вересня речник Інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко повідомив, що українські силовики почали підготовку до відведення з передових позицій важкої артилерії за 15-кілометрову зону відповідно до домовленостей, досягнутих 19 вересня у Мінську.

За даними РНБО, бойовики також почали відводити важке озброєння на 15-кілометровий рубіж від лінії бойових дій.

19 вересня учасники Тристоронньої контактної групи щодо врегулювання конфлікту на Сході України ухвалили Меморандум про виконання положень Мінського протоколу від 5 вересня щодо кроків, спрямованих на імплементацію Мирного плану президента України Петра Порошенка та ініціатив президента Росії Володимира Путіна.

Меморандум включає дев’ять пунктів, у яких ідеться, зокрема, про загальне припинення застосування зброї та заборону на застосування всіх видів зброї і будь-яких наступальних дій.

XS
SM
MD
LG