Доступність посилання

ТОП новини

Українські дипломати шукають бізнесмена Нагорного, затриманого у Росії – МЗС


21 вересня у Москві пройшов «Марші миру»
21 вересня у Москві пройшов «Марші миру»

Посольство України у Росії отримало повідомлення про зникнення українського бізнесмена і мецената Тимофія Нагорного. Як повідомив Радіо Свобода речник МЗС Євген Перебийніс, Нагорний і його помічник були затримані московською поліцією за участь у «Марші миру» 21 вересня, їхнє місце перебування досі невідоме, а зв’язок з ними відсутній.

«Жодних офіційних повідомлень з боку російських компетентних органів щодо затримання громадян України – Тимофія Нагорного і його помічника – не надходило посольству. В органах внутрішніх справ Росії посольству відмовились коментувати цю інформацію. Тому сьогодні посольство України направило ноту у МЗС Росії з проханням надати інформацію щодо підстав та обставин затримання українських громадян та повідомити про їхнє місцеперебування», – каже Перебийніс.

За словами речника МЗС, згідно з нормами міжнародного права правоохоронні органи Росії зобов’язані надати відповідну інформацію, а також допустити консульського працівника до затриманого.

«Найближчими днями консул України вимагатиме у правоохоронців Москви зустрічі з Нагорним і його помічником і домагатиметься їхнього звільнення», – наголосив Перебийніс.

Тимофій Нагорний – засновник Фонду волонтерів України, який надає допомогу переселенцям з місця проведення АТО і з Криму. Саме за підтримки Фонду у Слов’янську 12 серпня виступив відомий російський рок-музикант Андрій Макаревич.

21 вересня у кількох містах Росії та світу проходили «Марші миру», метою яких було висловити протест проти військової агресії Росії в Україні.

XS
SM
MD
LG