Доступність посилання

ТОП новини

Олланд і Роугані «обмінялися думками на шляху боротьби з тероризмом»


Президент Франції Франсуа Олладн (Л) і президент Ірану Хасан Роугані (П)
Президент Франції Франсуа Олладн (Л) і президент Ірану Хасан Роугані (П)

Будь-яка підтримка необхідна для пошуку політичного вирішення кризи у Сирії, Іраку та Лівані. Про це заявив президент Франції Франсуа Олланд під час розмови з президентом Ірану Хасаном Роугані на початку 20-хвилинної зустрічі у штаб-квартирі ООН.

За словами Олланда, двоє президентів «обмінялися думками на шляху боротьби з тероризмом» і обговорили «можливості кооперації, яка може розпочатися після відновлення довіри у результаті досягнення домовленостей щодо ядерних питань».

Переговори між Іраном і шістьма світовими лідерами зупинилися. 20 липня збіг термін чинності тимчасової домовленості навколо ядерної програми Ірану, що була досягнена у листопаді минулого року. За тією домовленістю Тегеран частково обмежив ядерну програму, а у відповідь були частково зняті санкції проти Ірану.

Світова спільнота непокоїться, що Іран може під прикриттям заяв про мирну ядерну програму намагатися здобути ядерну зброю. Тегеран заперечує це і наполягає на праві на мирний атом, але не йде на кроки, які б переконали світ у його позиції.

XS
SM
MD
LG