Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпропетровську перейменовують вулиці на честь солдатів, загиблих в АТО


У Дніпропетровську, на житловому масиві «Таромський», можуть з’явитися три вулиці, названі на честь земляків, які загинули під час антитерористичної операції. Про це повідомив ініціатор акції Валерій Явтушенко.

За його словами, на території житлового масиву «Таромський», який раніше був окремим селищем, є три вулиці, які потребують перейменування. Активісти хочуть перейменувати вулицю Кірова на вулицю Олександра Малолітнього, Жовтневу – на вулилю Олександра Мартинова, Тельмана – на вулицю Костянтина Буша.

Двоє військовослужбовців добровольчого батальйону, уродженців Таромського, загинули при розстрілі автобуса на блокпосту в Донецькій області 13 серпня, третій солдат – у Старобешівському районі Донецької області наприкінці липня. Місцеві жителі вважають полеглих героями і впевнені, що на їхніх прикладах треба виховувати молодь.

Як зазначив ініціатор перейменування, чимало хлопців з Таромського зараз воюють в зоні в АТО, за офіційними даними, троє загинуло.

«У день похорону я поїхав до міського голови Дніпропетровська, і він підписав лист про перейменування вулиць», – розповів Валерій Явтушенко. За його даними, розпочався процес громадського обговорення перейменування, який триватиме близько двох місяців.

XS
SM
MD
LG