Доступність посилання

ТОП новини

США попередили Асада, щоб не заважав


Супутникові фото розташування позицій командування сил IДІЛ у Сирії, надані Міноборони США
Супутникові фото розташування позицій командування сил IДІЛ у Сирії, надані Міноборони США

Сполучені Штати разом з групою арабських країн завдали повітряних ударів на півночі Сирії, в районі міста Алеппо. Ціллю були позиції бойовиків терористичної організації «Ісламська держава» та близької до «Аль-Каїди» терористичної групи «Хорасан». Була залучена високоточна авіація, а також крилаті ракети типу «Томагавк». Операцію підтримали сили Катару, Бахрейну, Саудівської Аравії та Об’єднаних Арабських Еміратів.

У Пентагоні кажуть, що удар був викликаний інформацією про підготовку бойовиками терористичної атаки на одну із західних країн, можливо, за участю пасажирських літаків та завербованих терористами громадян країн Європи та США. Атака була на фінальній стадії підготовки – заявили у Пентагоні.

Вашингтон попередив сирійський уряд не перешкоджати проведенню операції на території, яку контролюють бойовики ІДІЛ у Сирії.

Досі США здійснювали авіаудари по бойовиках лише на території Іраку. Барак Обама особисто пояснив американцям деталі операції:

«Кожному, хто прагне зашкодити Америці чи громадянам США має бути зрозуміло, що ми не допустимо існування зон безпеки для терористів, які загрожують нашим людям…Сила цієї коаліції наочно демонструє, що Америка не наодинці. Перш за все самі народи Близького Сходу відкидають «Ісламську державу» та прагнуть миру і безпеки, на які заслуговують люди регіону та весь світ».

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG