Доступність посилання

ТОП новини

Розгляд скарги Генпрокуратури на рішення звільнити командира «Беркута» призначений на 25 вересня


Чи покарають винних у розстрілі Небесної Сотні?
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:24:02 0:00

Апеляційний суд Києва 25 вересня розгляне апеляційну скаргу Генеральної прокуратури на рішення про звільнення з-під варти командира спецроти загону міліції «Беркут» Дмитра Садовника, якого підозрюють у розстрілі майданівців у лютому 2014 року. Про це в ефірі Радіо Свобода сказав координатор адвокатів родин Небесної Сотні Тарас Гаталяк.

«Важко зрозуміти, як таке рішення в принципі можна виносити. На мою думку, це рішення є незаконним, адвокатами подана заява про злочин, скоєний суддею Волковою, оскільки винесене неправосудне рішення», – твердить Тарас Гаталяк.

Водночас адвокат звільненого Дмитра Садовника Сергій Вілков вважає рішення судді Волкової законним і посилається на главу 18 Кримінального процесуального кодексу та Європейську конвенцію про захист прав людини та основоположних свобод.

«Те, що мій підзахисний на сьогодні перебуває на свободі, є законним, оскільки не можна тримати батька трьох малолітніх дітей, людину, яка не має кінцівки, – де-факто він інвалід другої групи, коли його дружина перебуває в декретній відпустці, оскільки меншому сину виповнився один рік, а двом іншим дітям 13 і 12 років; людину, яка має постійне місце проживання в Києві і несудима. Тому я вважаю, що суддя Печерського суду ухвалила законне рішення на підставі всіх доказів, які були надані як стороною обвинувачення, так і стороною захисту», – розповів Радіо Свобода Сергій Вілков.

Генеральна прокуратура відкрила кримінальне провадження стосовно судді Печерського райсуду, яка звільнила з-під варти командира роти «Беркута», підозрюваного у масовому розстрілі людей на Майдані в Києві. Як повідомили в прес-службі ГПУ, це зроблено «за фактом» заяви, поданої адвокатом потерпілих у справі масових розстрілів учасників Майдану.

19 вересня Генеральна прокуратура України повідомила, що Печерський райсуд вирішив звільнити з-під варти командира роти «Беркута», якого підозрюють у розстрілі 39 учасників акцій протесту у лютому на вулиці Інститутській в Києві. У ГПУ повідомили, що підготували апеляційну скаргу на це рішення.

«Адвокати Небесної Сотні», які захищають інтереси постраждалих під час акцій на Майдані та їхніх родичів, заявили, що через таке рішення суду «беркутівець» може втекти за кордон.

XS
SM
MD
LG