Доступність посилання

ТОП новини

Позачерговий з’їзд суддів пікетували активісти в масках Ківалова


Активісти в масках Ківалова на XII позачерговому з'їзді суддів
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:23 0:00

Активісти «Реанімаційного пакету реформ» і Люстраційної сотні організували пікет під будівлею, де відбувається XII позачерговий з’їзд суддів.

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, у масках із зображенням Сергія Ківалова вони тримали плакати з написами «Досить хлопчиків Портнова», «Судді, небесний суд розгляне і ваше діло», «Яким судом судите, таким і будете судимі», а також роздавали делегатам з’їзду листівки з п’ятьма прізвищами суддів, яких, на думку активістів, не можна обирати.

Листівка «Реанімаційного пакету реформ» зі списком суддів, яким не довіряє громадськість, Київ, 25 вересня 2014 року
Листівка «Реанімаційного пакету реформ» зі списком суддів, яким не довіряє громадськість, Київ, 25 вересня 2014 року

«Ми чітко знаємо і це видно з відкритих джерел, що люди, які можуть бути тут обрані, мають прямий стосунок до пана Ківалова. Багато хто з ним працював, багато хто захищав у нього кандидатські дисертації. Судова система має шанс самоочиститися і всього-на-всього треба, щоб судді, які йдуть на цей з’їзд розуміли, яка влада їм надана і зважилися проголосувати розумно на користь людей, а не на користь тих, хто смикає їх за ниточки», – пояснив активіст «Реанімаційного пакету реформ» Андрій Андрушків.

На сьогоднішньому позачерговому XII з’їзді судді обиратимуть членів Вищої кваліфікаційної комісії і Вищої ради юстиції, тобто тих органів, які відповідають за призначення, переведення і звільнення суддів.

На відкриття з’їзду прибув і президент Петро Порошенко, який наголосив, що створення судової системи, яка відповідає європейським стандартам, є його «обов’язковим пріоритетом».

XS
SM
MD
LG