Доступність посилання

ТОП новини

Євродепутата не впустили до Росії на слухання справи Савченко


Євродепутат від Партії зелених Ребекка Гармс
Євродепутат від Партії зелених Ребекка Гармс

Депутата Європарламенту Ребекку Гармс не пустили до Росії для участі у слуханнях у справі української льотчиці Надії Савченко. Про це євродепутат від Партії зелених написала на своїй сторінці в Facebook.

«Сьогодні я планувала поїздку до Москви, щоб долучитися до наступних слухань у справі Савченко 26 вересня. Але попри мій дипломатичний паспорт, мені відмовили у в’їзді до Росії. Мені сказали, що я маю повернутися назад, і що мій в’їзд до Росії розцінюватися як кримінальний злочин», – повідомляє Гармс.

26 вересня Басманний районний суд Москви має розглянути скаргу захисту української льотчиці Надії Савченко на постанову про призначення стаціонарної експертизи щодо неї.

Як повідомили адвокати Надії Савченко, наразі українська льотчиця перебуває в СІЗО у російській столиці Москві.

У середу адвокати Савченко заявили, що її вивезли з Воронезького СІЗО у невідомому напрямку. Після цього російські слідчі заявили, що українська льотчиця, яку утримують під арештом у Росії, пройде психіатричну експертизу у Москві.

Речник Слідчого комітету Росії Володимир Маркін заявив, що проведення експертизи є «звичною процедурою», відповідно до російського законодавства, у випадках скоєння «серйозних злочинів».

Минулого місяця захист Савченко заявляв, що їхня клієнтка виступила проти психіатричного огляду.

Міністерство закордонних справ України вручило консулові посольства Росії ноту протесту проти примусового направлення українського офіцера Надії Савченко на психіатричну експертизу в Москву.

XS
SM
MD
LG