Доступність посилання

ТОП новини

Яценюк: деескалація на Донбасі залежить від Росії


Питання нормалізації життя в окремих районах Донбасу залежить від здатності Росії виконувати мінські домовленості. Про це прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив у Нью-Йорку в кулуарах сесії Генеральної асамблеї ООН.

«Якщо відбудеться деескалація і центральний уряд матиме контроль над цими регіонами, які контролюються нині керованими Росією терористами, ми зможемо відновити територіальну цілісність і незалежність України. Але це залежить від того, чи співпрацюватиме Росія», – наголосив Яценюк.

Він також додав, що не має довіри до президента Росії Володимира Путіна, тому треба «відновити женевський формат, коли США, ЄС, Україна та Росія за одним столом напрацьовують мирну угоду – з юридичними зобов’язаннями і гарантіями територіальної цілісності та незалежності України».

Раніше президент України Петро Порошенко наголосив на прес-конференції в Києві, що вибори 7 грудня на Донбасі мають відбутися відповідно до українського законодавства.

Верховна Рада України на закритому засіданні 16 вересня ухвалила президентський закон про введення особливого порядку самоврядування в окремих районах Донецької і Луганської областей терміном на три роки, а також про проведення позачергових місцевих виборів в цих регіонах 7 грудня цього року.

XS
SM
MD
LG