Доступність посилання

ТОП новини

Художники Дніпропетровська продають картини для допомоги армії


Художники Дніпропетровська продають картини для допомоги армії
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:05:00 0:00

У Дніпропетровську відкрилася доброчинна виставка-продаж картин на підтримку українських військових та поранених у зоні АТО. Її розгорнули в холі Дніпропетровської облдержадміністрації з ініціативи Музею українського живопису за підтримки Центру допомоги військовим та пораненим і Штабу національного захисту області.

В експозиції представлені роботи 18 професійних художників і художників-початківців Дніпропетровська. Вартість робіт – від 700 гривень до кількох тисяч гривень.

Серед авторів робіт – відомі в Україні митці Григорій Чернета, Валерій Сосна В’ячеслав Апет, Анатолій Жежер, за роботи яких поціновувачі зазвичай платять по кілька тисяч доларів США. За словами організаторів, беручи участь у цьому заході, художники призначили доступніші для масового споживача ціни. Організатори сподіваються зібрати кількадесят тисяч гривень.

Як розповіла Радіо Свобода речник Штабу національного захисту області Катерина Леонова, усі гроші будуть витрачені на гуманітарну допомогу військовим та пораненим – медикаменти, засоби гігієни, термобілизну, військову амуніцію та взуття, засоби захисту та спостереження.

Це вже не перша виставка-продаж картин на підтримку української армії, яку організовує дніпропетровський Музей українського живопису. Попередня тривала упродовж липня й серпня, усі зібрані кошти – близько 50 тисяч гривень – передали на потреби військових.

XS
SM
MD
LG