Доступність посилання

ТОП новини

Підозрюваний у розстрілах на Майдані Садовник не прийшов у суд, засідання перенесли


Апеляційний суд Києва переніс на 1 жовтня розгляд апеляційної скарги на рішення Печерського районного суду, який звільнив з-під варти колишнього командира роти спецпризначення «Беркут» Дмитра Садовника.

Садовник, який підозрюється в розстрілах людей на Майдані, не з’явився на засідання суду. Державний захисник повідомив, що підозрюваний наразі перебуває в лікарні і робить лазерну корекцію зору. Підсудний передав суду своє звернення, в якому просить при розгляді справи врахувати його стан здоров’я.

Суд взяв до уваги, що тимчасовий адвокат Садовника не встиг ознайомитися з матеріалами справи, оскільки був призначений лише вчора, тож надав час для детальнішого ознайомлення 71 томом справи.

Адвокати Небесної Сотні переконані, що сьогоднішнє рішення суду – це затягування справи.

«Учора сплив строк для апеляції. Додам, що наразі процесуальна поведінка суду така, що не відповідає нормам Кримінального процесуального кодексу України. Це зроблено саме для того, щоб забезпечити якісь інтереси Садовника», – заявила адвокат Євгенія Закревська, відповідаючи на питання Радіо Свобода.

19 вересня Генеральна прокуратура України повідомила, що Печерський райсуд вирішив звільнити з-під варти командира роти «Беркута», якого підозрюють у розстрілі 39 учасників акцій протесту у лютому на вулиці Інститутській в Києві. У ГПУ повідомили, що підготували апеляційну скаргу на це рішення.

Адвокати Небесної Сотні, які захищають інтереси постраждалих під час акцій на Майдані та їхніх родичів, заявили, що через таке рішення суду «беркутівець» може втекти за кордон або чинити тиск на свідків.

XS
SM
MD
LG