Доступність посилання

ТОП новини

«Мінські домовленості» не виконуються – Семенченко


«Мінські домовленості» не виконуються – Семенченко
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:33 0:00

«Мінські домовленості» між українською стороною й озброєними сепаратистами на Донбасі не виконуються. Про це сьогодні у Дніпропетровську заявив командир батальйону спецпризначення «Донбас» Національної гвардії України Семен Семенченко.

За його словами, наразі в української сторони «немає важелів тиску» на сепаратистів.

«Та сторона повністю вважає себе переможцем. Бойовики «ДНР» і «ЛНР» являють собою окремі структури, які, у тому числі, іноді ворогують між собою, і домовлятись доводиться з кожним польовим командиром», – сказав Семенченко.

За його даними, наразі в полоні озброєних сепаратистів перебуває близько ста бійців батальйону «Донбас», переважна більшість потрапили туди в «Іловайському котлі».

«Ми не є стороною переговорів. Переговори мають вести структури, які реально не беруть участь у конфлікті. Вибір СБУ як переговірника мені теж здається не дуже вдалим, адже це теж сторона конфлікту. Нас просили не втручатись у цей процес, аби його не зірвати. Але я спостерігаю деякі нюанси, які дозволяють зробити висновок, що до добровольців у полоні ставляться трохи по-іншому, ніж до кадрових військових: кадрових військових відпускають. А у нас зараз зі 120 осіб в полоні 92, це наштовхує на думку, що ці люди фактично є заручниками зараз. І батальйон не може проводити ніяких активних дій, і люди виснажені: місяць у полоні – це дуже серйозно», – сказав Семенченко.

За його словами, наразі один з представників батальйону «Донбас» увійшов до складу міжвідомчої комісії, яка займається обміном полонених, відтак батальйон «включається в цей процес».

Водночас комбат поінформував, що загальні втрати українських силовиків під Іловайськом, за його даними, складають більше тисячі осіб, зокрема, «Донбас» втратив 45 бійців, 128 – поранені. Крім того, наразі ще 15 «донбасівців» вважаються зниклими безвісти.

XS
SM
MD
LG