Доступність посилання

ТОП новини

Діти Київщини намалювали обереги для українських бійців


Діти з Броварів Київської області передали до центрального військового госпіталю, зроблені ними обереги – паперові метелики з побажаннями для військових «швидше одужати і боронити Україну».

Учні Броварської школи мистецтв, учасники благодійних виставок залишили малюнки у київському мистецькому центрі «Шоколадний будинок». Як повідомила Радіо Свобода завідувачка центру Тетяна Скирда, аплікації-метелики і майже півсотні дитячих малюнків діти зробили спеціально для поранених українських вояків.

Тетяна Скирда, завідувач мистецького центру «Шоколадний будинок»
Тетяна Скирда, завідувач мистецького центру «Шоколадний будинок»

«Наступним разом нові дитячі малюнки ми плануємо передати бійцям Національної гвардії і добровольчих батальйонів. Діти прекрасно все відчувають, намагаються підтримати бійців так, як вміють. А вміють вони малювати. Їхні метелики і малюнки мають позитивну енергетику. Це, до речі, була ідея самих дітлахів – намалювати, вирізати і передати пораненим метелики-обереги», - зазначила Скирда.

За її словами, у планах «Шоколадного будинку» також благодійні виставки українських художників і музичні вечори, зібрані кошти будуть передані на потреби Збройних сил України.

Мистецькі акції для підтримки українських бійців на Сході – непоодинокі. Волонтери часто передають силовикам у зону АТО не лише предмети першої необхідності, але й речі, які за їх словами, піднімають бойовий дух українських вояків.

XS
SM
MD
LG