Доступність посилання

ТОП новини

Коломойський про ситуацію на Донбасі: «Навесні ми маємо бути у всеозброєнні»


«Навесні ми маємо бути у всеозброєнні, ми маємо бути готові до всього» – Коломойський
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:27 0:00

У питанні врегулювання ситуації на Сході Україна має готуватися не лише до зими, але й навесні «бути у всеозброєнні». Про це в суботу на прес-конференції в Дніпропетровську заявив голова обласної державної адміністрації Ігор Коломойський, відповідаючи на запитання журналістів про мирне врегулювання протистояння на Донбасі.

Він заявив, що вітає мирний план президента, однак вважає, що одним із чинників мирних переговорів між сторонами був страх перед холодами.

«Мирний процес наче пішов, але ми маємо розуміти, що цей мирний процес ще й обумовлений тим, що на порозі зима і цю зиму 4,5 мільйони людей, які лишились на тих територіях, які на Донбасі не перебувають під контролем української держави, ще мають пережити. Побоювання зими і прогнози, що говорять про те, що зима буде холодною, примусили всіх сідати за стіл переговорів. Але моя особиста думка: я б не розслаблявся і чекав весни, бо навесні ми маємо бути у всеозброєнні, ми маємо бути готові до всього, адже ми воюємо не з громадянами Донбасу чи громадянами України», – сказав Ігор Коломойський.

Він також додав, що українцям «слід закотити рукава і бути готовими до будь-якого розвитку подій».

За його словами, наразі ватажки озброєних сепаратистів у своїх рішеннях про перемир’я несамостійні й чекають вказівок з Москви, а в Москві в свою чергу «є дві партії – партія війни і партія миру і сьогодні начебто бере гору партія миру».

«Президент пішов шляхом перемир’я і мирного процесу, і ми всі це вітаємо. Яким буде мир, не знаю. У нас є контакти – офіційні й неофіційні – з тією стороною. Вони теж за мир, але вони дуже залежні від того, що скажуть у Москві. Санкції, які діють на Росію, дуже болючі й у мене є впевненість, що вони будуть посилюватись, якщо мирний процес не буде йти в потрібному руслі», – зазначив Коломойський.

Також в суботу Коломойський заявив, що не збирається утворювати свою депутатську групу у Верховній Раді, а також не претендує на прем'єрське крісло.

XS
SM
MD
LG