Доступність посилання

ТОП новини

Кернес каже, що відновить пам’ятник Леніну в Харкові


У Харкові повалили пам'ятник Леніну
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:03:25 0:00

Мер Харкова Геннадій Кернес заявив, що пам’ятник Леніну на площі Свободи в Харкові, який ввечері 28 вересня знесли проукраїнські активісти, «обов’язково відновлять». Про це йдеться в заяві Кернеса, розміщеній на сайті міської ради.

«Сьогодні вночі по-варварськи було зруйновано пам’ятник Леніну. Це був найбільший монумент Леніну в Україні – пам’ятник монументального мистецтва місцевого значення. Пам’ятник перебував на державному обліку як об'єкт культурної спадщини», – каже Кернес.

Кернес у своїй заяві звинуватив міліцію в бездіяльності.

«Міліція не захистила інтереси територіальної громади – адже ж пам'ятник перебував на балансі міста Харкова, – дозволивши зруйнувати монумент. Більше того, міністр МВС Аваков уже поспішив повідомити, що жоден з учасників цього варварського дійства покарання не нестиме», – сказано в заяві.

Вчора харківська міліція повідомила, що за фактом спроби повалення пам’ятника Леніну на площі Свободи відкрило кримінальне провадження за частиною 2 статті 298 (знищення, руйнування чи пошкодження об’єктів культурної спадщини) Кримінального кодексу України. Згодом міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що у зв’язку з виходом розпорядження голови ОДА Ігоря Балути про знесення пам’ятника Леніну, він дав команду припинити кримінальну справу про його пошкодження.

XS
SM
MD
LG