Доступність посилання

ТОП новини

Кличко з активістами Майдану отримав премію Леха Валенси у Польщі


Мер Києва Віталій Кличко разом із представниками Євромайдану отримав премію імені Леха Валенси у польському Ґданську, повідомляє прес-служба Київської міської державної адміністрації.

«Ця премія – відзнака мільйонів українців, які піднялися в боротьбі за свою свободу і своє майбутнє, за демократію і справедливість. Премія Євромайдану є і визнанням європейських прагнень України, яка за свій європейський вибір пролила кров. Це, в першу чергу, – увічнення пам’яті українських патріотів, що поклали своє життя на Майдані, знак пам’яті про героїв Небесної Сотні», – сказав Кличко у своїй промові під час церемонії вручення премії.

До складу делегації представників Майдану, які були присутні на церемонії вручення премії, увійшли співачка Руслана, міністр культури Євген Ніщук, радник президента Ольга Богомолець, журналістка і громадський діяч Тетяна Чорновол, міністр спорту Дмитро Булатов, колишній комендант Майдану і екс-секретар РНБО Андрій Парубій, лідер ВО «Свобода» Олег Тягнибок.

Під час вручення премії колишній президент Польщі, лауреат Нобелівської премії миру Лех Валенса зазначив, що сьогодні світ має бути солідарним з Україною.

«Те, що робить Росія, – вчинки не з нашої епохи. Замовчування фактів заохочує до поганих дій. І ми не можемо заплющити очі на це. За мир і спокій треба знову поборотися», – наголосив Валенса.

Євромайдан став лауреатом премії імені Леха Валенси як рух. Премія, що присуджується з 2008 року, становить 100 тисяч доларів.

XS
SM
MD
LG