Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко і Меркель обговорили виконання «мінських домовленостей»


Канцлер Німеччини Ангела Меркель (Л) і президент України Петро Порошенко (П)
Канцлер Німеччини Ангела Меркель (Л) і президент України Петро Порошенко (П)

Президент України Петро Порошенко занепокоєний, що ОБСЄ досі не надала Україні безпілотні літальні апарати, що визначено попередніми домовленостями. Про це Порошенко заявив під час телефонних консультацій з канцлером Німеччини Ангелою Меркель, повідомляє прес-служба українського президента.

Порошенко та Меркель обговорили ситуацію із дотриманням режиму припинення вогню.

«Президент зауважив, що українська сторона послідовно дотримується домовленостей. Глава держави наголосив, що він очікує виконання російською стороною її зобов’язань у рамках Мінського протоколу: виводу військ, забезпечення закриття кордону та запровадження буферної зони по його лінії», – йдеться у повідомленні прес-служби.

«Німеччина виділяє 25 мільйонів євро на спорудження житла для вимушених переселенців та 500 мільйонів євро кредитних гарантій на відбудову інфраструктури Донбасу», – мовиться у повідомленні.

Порошенко і Меркель також обговорили енергетичне питання, зокрема результати останніх тристоронніх консультацій щодо газу, які відбулися у Берліні.

19 вересня учасники Тристоронньої контактної групи щодо врегулювання конфлікту на Сході України ухвалили Меморандум про виконання положень Мінського протоколу від 5 вересня щодо кроків, спрямованих на імплементацію Мирного плану президента України Петра Порошенка та ініціатив президента Росії Володимира Путіна.

Меморандум включає дев’ять пунктів, у яких ідеться, зокрема, про загальне припинення застосування зброї та заборону на застосування всіх видів зброї і будь-яких наступальних дій.

XS
SM
MD
LG