Доступність посилання

ТОП новини

В 11 округах Донеччини і 4 округах Луганщини можна провести вибори до Ради – ЦВК


Михайло Охендовський
Михайло Охендовський

На сьогодні є можливість провести вибори в 11 округах Донецької області та в чотирьох – Луганської, повідомив голова Центральної виборчої комісії Михайло Охендовський.

«Ми проводитимемо вибори там, де це буде безпечно. Для нас не існує території, підконтрольної «ДНР» і «ЛНР», для нас існує лише територія, на якій безпечно проводити голосування чи небезпечно», – сказав Охендовський.

За словами голови ЦВК, відомості про виборчі дільниці, де сьогодні безпечно проводити підготовку і проведення виборів на території Донецької й Луганської областей, нададуть голови двох облдержадміністрацій.

Відповідаючи на запитання, чи відбуваються нині організаційні заходи щодо підготовки до виборів на всій території Донецької й Луганської областей, голова ЦВК сказав: «На жаль, ні. Там, де неможливо з міркувань безпеки, ЦВК не має можливості проводити підготовку в таких округах».

«Стосовно цих округів ми говоритимемо, предметно інформуватимемо громадськість, починаючи з 1 жовтня, як тільки завершимо етап реєстрації кандидатів», – сказав він.

При цьому, за словами Охендовського, в округах, де голосування не буде проведено на жодній із виборчих дільниць, вибори буде визнано такими, що не відбулися, після чого у ЦВК будуть підстави призначити в таких округах повторні вибори.

Позачергові парламентські вибори в Україні призначені на 26 жовтня.

XS
SM
MD
LG