Доступність посилання

ТОП новини

Основна маса українських військових штатним одягом не користується – радник міністра


Олександр Данилюк
Олександр Данилюк

До 10 жовтня планується на 100% забезпечити теплими речами українських військових. Про це в ефірі Радіо Свобода сказав радник міністра оборони Олександр Данилюк.

За його словами, ці речі неідеальної якості, але вони кращі, ніж старі бушлати.

«Основна маса військовослужбовців, які мають фінансові можливості, або які спілкуються зі своїми родичами та волонтерами, вони будуть намагатися прибрати собі кращу екіпіровку, ніж штатна. Це є об’єктивна данність. У нас на сьогодні основна маса військових штатним одягом не користується», – сказав Олександр Данилюк.

Він додав, що армія має проблеми з логістикою.

«У нас в деяких підрозділах на людину є по п’ять бронежилетів, а є досі такі підрозділи територіальної оборони, де немає жодного бронежилета», – зазначив радник міністра оборони.

Раніше директор департаменту постачання матеріальних ресурсів Міноборони Олександр Інжиєвський звітував, що Збройні сили мають 25 тисяч сучасних бронежилетів, яких достатньо для нинішніх військових дій на Донбасі, а крім того – закуплені спальні мішки та нові зразки теплої зимової форми. Причому це все – здебільшого продукція українських підприємств, пояснив Олександр Інжиєвський.

XS
SM
MD
LG