Доступність посилання

ТОП новини

З 1 жовтня українські та російські військові за участю ОБСЄ моніторитимуть перемир’я


1 жовтня у зоні бойових дій на Донбасі розпочнуть роботу моніторингові групи з дотримання режиму припинення вогню. До їхнього складу входять українські та російські військовослужбовці, а також представників ОБСЄ. Про це в ефірі телеканалу «Україна» повідомив речник інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко.

«Ці групи будуть проводити моніторинг шляхом патрулювання уздовж лінії розмежування з боку терористів і з боку української армії», – сказав Лисенко.

За його словами, до складу цих груп входитимуть по 6 українських та російських військових, а також 2-3 представники ОБСЄ.

Як повідомляло Міноборони України, 26 вересня на Донбасі розпочала робоча група Спільного центру між представниками України, ОБСЄ та Росії. До її складу увійшли представники української сторони моніторингова група ОБСЄ та 76 військовослужбовців Збройних сил Росії.

19 вересня учасники Тристоронньої контактної групи щодо врегулювання конфлікту на Сході України ухвалили Меморандум про виконання положень Мінського протоколу від 5 вересня щодо кроків, спрямованих на імплементацію Мирного плану президента України Петра Порошенка та ініціатив президента Росії Володимира Путіна.

Меморандум включає дев’ять пунктів, у яких ідеться, зокрема, про загальне припинення застосування зброї та заборону на застосування всіх видів зброї і будь-яких наступальних дій, а також обмін полоненими.

Але, як заявляли в РНБО, попри оголошення перемир’я, сепаратисти систематично продовжують обстрілювати позиції українських військових.

XS
SM
MD
LG