Доступність посилання

ТОП новини

Керівник Секретної служби США подала у відставку


Керівник Секретної служби США Джулія Пірсон подала у відставку
Керівник Секретної служби США Джулія Пірсон подала у відставку

Керівник Секретної служби США Джулія Пірсон, яка відповідає за безпеку Білого дому, подала у середу у відставку. Її рішення стало результатом низки порушень у роботі служби безпеки президента США.

Тимчасово виконувати обов’язки голови Секретної служби буде Джозеф Кленсі, який до 2011 року очолював у цій службі підрозділ охорони президента США. Потім він пішов на пенсію, а тепер знову повертається на державну службу.

У Вашингтоні ветеран іракської війни Омар Гонзалес, який перестрибнула через паркан Білого дому 19 вересня з ножем, не визнаний винним Федеральним судом.

Суд зобов’язав слідство провести психіатричну експертизу ветерана, який, на думку суду, страждає від посттравматичного розладу.

Гонзалеса звинувачують у незаконному проникненні на територію будівлі, вхід до якої заборонений зі зброєю, а також у носінні зброї, що суперечить законодавству округу Колумбія.

Гонзалеса затримали у Білому домі з ножем після того, як він перестрибнув через паркан, пробіг через галявину Білого дому, збив охоронця біля входу, і увійшов через головні двері у будівлю.

Інцидент призвів до проведення спеціального аналізу положень щодо охорони Білого дому на слуханнях у Конгресі США. Під час виступу на цих слуханнях, вже екс-голова Секретної служби США Джулія Пірсон, назвала цей інцидент «серйозним провалом».

XS
SM
MD
LG