Доступність посилання

ТОП новини

Бойовики розпочали масовану атаку Донецького аеропорту – прес-центр АТО


Ситуація в районі Донецького аеропорту залишається напруженою, повідомляє прес-центр антитерористичної операції.

«Сьогодні, о 6:00, по широкому фронту, із застосуванням стрілецької зброї, розпочався штурм донецького аеропорту», – констатує прес-центр АТО.

«Напередодні непідконтрольні збройні формування неодноразово обстрілювали позиції українських силовиків з використанням озброєння танків, систем залпового вогню «Град», артилерії та мінометів, чотири рази штурмували територію аеропорту», – інформує українська сторона.

Територія Донецького аеропорту далі залишається під контролем сил АТО.

«Рішення штабу АТО спрямовані на побудову ефективної лінії оборони, мінімізацію втрат особового складу та техніки, а також отримання переваги на конкретно визначених оперативних ділянках», – повідомляє прес-центр.

19 вересня учасники тристоронньої контактної групи щодо врегулювання конфлікту на Сході України ухвалили Меморандум про виконання положень Мінського протоколу від 5 вересня щодо кроків, спрямованих на імплементацію Мирного плану президента України Петра Порошенка та ініціатив президента Росії Володимира Путіна.

Меморандум включає дев’ять пунктів, у яких ідеться, зокрема, про загальне припинення застосування зброї та заборону на застосування всіх видів зброї і будь-яких наступальних дій.

XS
SM
MD
LG