Доступність посилання

ТОП новини

Міноборони створює Раду волонтерів і дає їм на розпорядження 60 мільйонів гривень


Валерій Гелетей
Валерій Гелетей

Міністерство оборони України зініціювало створення Ради волонтерів, яка координуватиме роботу всіх волонтерів країни з метою забезпечення українського війська всіх необхідним, заявив міністр оборони Валерій Гелетей. Він акцентував на тому, що не має наміру тиснути на це неформальне об’єднання.

«Цей орган координуватиме всіх волонтерів. Волонтери, які увійдуть до Ради, будуть не просто моїми очима, а стануть справжніми адвокатами, тому що куди я не поїхав би, мені не завжди покажуть погане, мені треба шукати погане самому. Волонтери – найкращі помічники», – заявив він.

Щоб надати волонтерам більше можливостей для забезпечення армії, їм віддадуть у розпорядження залишок благодійних коштів, які українці жертвували телефоном на потреби солдатів. Наразі йдеться про 60 мільйонів гривень.

За задумом міністра, волонтери мають інтегруватись в роботу міністра оборони таким чином, щоб спільними зусиллями забезпечити речами людей в зоні АТО, ремонтувати військову техніку, забезпечувати військовою амуніцією бійців АТО, а також подбати про військову медицину.

Окрім того, Гелетей розповів, що Міністерство оборони планує делегувати групу українських волонтерів до Грузії, щоб вони перейняли досвід зі створення реабілітаційних центрів для героїв війни.

Станом на 29 вересня в рамках акції «Підтримай українську армію» на рахунки Міністерства оборони України від юридичних і фізичних осіб надійшло близько 150 мільйонів гривень.

XS
SM
MD
LG