Доступність посилання

ТОП новини

«Опора»: вибори на Донбасі відбудуться максимум у 18 округах, мінімум – у 9


За найбільш оптимістичним прогнозом, вибори відбудуться у 18 з 32 округів Донбасу, найбільш песимістичним – лише у 9.Такі результати своїх спостережень оприлюднила у звіті Громадянська мережа «Опора».

У Донецькій області стабільно працюють 8 з 21 окружної комісії. В Луганській області – одна з 11 комісій, йдеться у звіті.

«Тут є підстави для занепокоєння. Лише 10 ОВК у Донецькій і Луганській областях продемонстрували здатність проводити свої засідання. Ця цифра була досягнута не одразу, це потребувало значних зусиль від політичних партій і ЦВК і тільки в результаті масштабних ротацій в складі ОВК, в деяких з них вдалось проводити необхідну роботу. 5 комісій досі намагаються налагодити роботу, 17 – не здійснюють жодної діяльності. До групи округів, які не працюють входять території, зайняті незаконними збройними формуваннями», – каже аналітик «Опори» Олександр Клюжев.

Загалом в Україні створено 213 окружних виборчих комісій, за винятком Автономної Республіки Крим і міста Севастополь. Брати участь у виборах ЦВК надала право 6 627 громадянам і відмовила – 819.

Позачергові парламентські вибори відбудуться 26 жовтня 2014 року.

Перспективи виборів у Луганській області
Перспективи виборів у Луганській області

Перспективи виборів у Донецькій області
Перспективи виборів у Донецькій області

Інформаційне відео: Як змінити місце голосування на виборах 26 жовтня 2014 року

Як змінити місце голосування на виборах 26 жовтня 2014 року
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:25 0:00

XS
SM
MD
LG