Доступність посилання

ТОП новини

Аваков: основою нового єдиного спецпідрозділу МВС будуть добровольчі батальйони


Арсен Аваков
Арсен Аваков

Добровольчі батальйони МВС України можуть скласти основу нового єдиного великого силового спецпідрозділу, який у рамках реформи правоохоронного відомства створюватиметься на базі вже наявних підрозділів. Про це заявив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

«Буде створений єдиний силовий спецпідрозділ, один, великий, єдиний на всю країну. Буде припинена діяльність «Грифона», «Титана». Значна частина добровольчих батальйонів, задіяних сьогодні в зоні АТО, складуть основу цього спецпідрозділу, починаючи таким чином реформу в системі МВС. Ці кадрові зміни позиціонуватимуться як основа будь-яких інших змін. Значна частина найбільш підготовлених бійців перейде до складу Національної гвардії України. У складі сил спеціальних операцій вони будуть вдосконалювати свій професіоналізм», – пояснив міністр.

Арсен Аваков також наголосив, що на початковому етапі АТО, коли важке озброєння ще не застосовувалося, а «на перший план виходили відвага та мужність», саме добровольчі батальйони забезпечили оборону країни.

«У нас унікальна ситуація, коли велика група патріотів-добровольців отримала бойовий довід. І ця ситуація через горе й нещастя дає нам силу. І цю силу ми маємо використовувати», – наголосив очільник МВС.

Згідно з даними, які навів Арсен Аваков, у складі МВС сьогодні перебувають 34 батальйони, у яких, зокрема, беруть участь добровольці. З них вісім спроможні вести бойові дії і вже це роблять: «Миротворець», «Азов», «Дніпро-1», «Київ-2», «Харків-1», «Харків-2».

«Є батальйони, які готові захищатися, але вони не підготовлені до штурму, до прямого зіткнення, вони не водять танки, не стріляють із 152-міліметрових гаубиць», – відзначив Арсен Аваков.

Він також зауважив, що за час АТО з добровольчих батальйонів звільнилося або були звільнені близько 900 людей.

XS
SM
MD
LG