Доступність посилання

ТОП новини

Сім’ї Януковича, Пшонки й Азарова отримали російське громадянство – Геращенко


Віктор Янукович, Микола Азаров
Віктор Янукович, Микола Азаров

Колишні українські високопосадовці Віктор Янукович, Микола Азаров і Віктор Пшонка та члени їхніх сімей отримали російське громадянство, заявляє радник глави Міністерства внутрішніх справ України Антон Геращенко.

«Сім’ям Януковича, Пшонок, Азарових вдалося домовитися з Путіним про надання російського громадянства, і вони можуть поки що почуватися сухо і комфортно. За інформацією з оперативних джерел, я дізнався, що громадянство зрадникам України було надано окремим секретним указом президента Росії Путіна як нагороду за вірну службу з розвалу національної безпеки, оборони, системи правопорядку й економіки», – написав Геращенко на своїй сторінці у Facebook.

Радник глави МВС України зазначив, що, згідно з російською конституцією, «Росія своїх громадян нікому не видає, хоч би вони були серійними маніяками вбивцями».

«До речі, як і Україна», – додав він.

У зв’язку з цим Геращенко зазначив, що є прибічником ідеї про зміну Конституції й законодавства «на предмет позбавлення громадянства зрадників».

Водночас у Федеральній міграційній службі Росії відмовилися коментувати інформацію, надану Геращенком, повідомляють російські «РІА Новости».

Екс-президент Віктор Янукович, екс-прем’єр Микола Азаров, колишній генпрокурор Віктор Пшонка, екс-глава МВС Віталій Захарченко та інші вискокопосадоці втекли з України після масових розстрілів людей у лютому на майдані Незалежності в Києві. Проти них в Україні відкрили кримінальні провадження.

XS
SM
MD
LG