Доступність посилання

ТОП новини

Росія чинить на Донбасі воєнні злочини – Василенко


Володимир Василенко
Володимир Василенко

Нинішні події на Донбасі – це продовження агресії Росії проти України, яка розпочалася ще 27 лютого цього року. Про це в ефірі Радіо Свобода сказав дипломат, знавець міжнародного права, колишній суддя Міжнародного кримінального трибуналу з колишньої Югославії Володимир Василенко.

За його словами, саме російські найманці й російська армія застосовує види зброї, які не мають вибіркової дії – «Град», «Смерч» і тому подібні, і масово знищують населення й інфраструктуру.

«О це і є воєнні злочини і злочини проти людяності. Такі дії кваліфікуються саме так в статуті міжнародного кримінального трибуналу», – заявив Володимир Василенко.

На його думку, Україна повинна заявити про визнання обов’язкової юрисдикції Міжнародного кримінального суду щодо подій, які пов’язані зі збройною агресією Росії. Василенко впевнений, що рано чи пізно Росії доведеться відповідати за ці злочини.

Раніше Слідчий комітет Росії порушив кримінальну справу проти міністра оборони України Валерія Гелетея, начальника Генштабу Збройних сил Віктора Муженка і їхніх підлеглих.

Російські слідчі у діях українських військових вбачають ознаки таких злочинів, як організація вбивств, застосування заборонених засобів і методів ведення війни і «геноциду».

XS
SM
MD
LG