Доступність посилання

ТОП новини

В угрупованні «ЛНР» почалися міжусобиці – Москаль


Голова Луганської ОДА Геннадій Москаль
Голова Луганської ОДА Геннадій Москаль

В угрупованні «ЛНР», яке визнане в Україні терористичним, з’явилася опозиція до самопроголошеного голови «ЛНР» Ігоря Плотницького, повідомляє прес-служба Луганська обласна державна адміністрація.

«У ЛНР виникла так звана «група війни», яка хоче звести нанівець підписані Плотніцьким домовленості й усунути його з посади. В дану групу входить так званий «міністр МВС ЛНР» Корнет Ігор Олександрович, «міністр оброни ЛНР» Бугров Олег Євгенович, якому підпорядковується батальйон «Заря», «прем’єр-міністр ЛНР» Циплаков Геннадій Миколайович, «міністр палива та енергетики, вугільної промисловості ЛНР» Ляпін Дмитро Леонідович», – зазначає голова Луганської ОДА Геннадій Москаль.

За його словами, ця група постійно вчиняє провокації, обстрілюючи з селища Весела Гора місто Щастя, яке контролюють українські військові.

«Батальйони «Заря» і «Дон» складаються в основному з чеченців та сербів і відзначаються особливою жорстокістю, своїми діями вони дуже схожі на підрозділі СС. Вчора снайпер батальйону «Заря» обстріляв школу №56 міста Щастя», – повідомляє Москаль.

5 вересня в Мінську контактна група підписала протокол про припинення вогню з 18:00 за київським часом на сході України.

19 вересня учасники контактної групи з врегулювання ситуації на сході України підписали в Мінську меморандум про реалізацію протоколу від 5 вересня. Меморандум складається з 9 пунктів і передбачає, зокрема, заборону на застосування всіх видів зброї та наступальних дій.

XS
SM
MD
LG