Доступність посилання

ТОП новини

Наливайченко: під люстрацію підпаде 20 % працівників СБУ


Після набуття чинності закону про очищення влади під люстрацію потрапить близько 20 % офіцерського складу СБУ. Про це в ефірі «Еспресо.TV» заявив глава Служби безпеки України Валентин Наливайченко.

За його словами, люстрація вищої ланки СБУ вже здійснена, з-поміж його заступників є молоді люди, майданівці.

«Що стосується офіцерів іншої ланки, то, я думаю, під люстрацію підпадає до 20% людей, за віком, які служили, або ще в КДБ», − додав він.

Валерій Наливайченко також переконаний, що екс-керівник СБУ Валерій Хорошковський, якій балотується у народні депутати, має потрапити під дію закону про люстрацію.

За його словами, такий «закон про очищення влади» має застосовуватися щодо таких людей, якщо вони будуть задіяні у владі».

Він нагадав, що після перемоги Віктора Януковича на президентських виборах, особисто написав заяву про звільнення з посади голови СБУ і, відповідно до законодавства, виконувачем обов'язків голови служби тоді став його перший заступник - Хорошковський, затверджений пізніше на посаді.

Український суд визнав законною реєстрацію кандидатом в народні депутати Валерія Хорошковського попри те, що він був відсутній в Україні з 28 грудня 2012 року по 21 вересня 2014 року. Про це повідомив кандидат у народні депутати від «Блоку Петра Порошенка» Сергій Лещенко, який виступав позивачем у справі щодо законності реєстрації Валерія Хорошковського.

XS
SM
MD
LG