Доступність посилання

ТОП новини

ЄС має переглянути відносини з Росією і надати допомогу Україні – Моґеріні


Федеріка Моґеріні
Федеріка Моґеріні

Європейський союз повинен надавати різні форми підтримки Україні та глибоко переосмислити свою стратегію відносин із Росією, заявила сьогодні на слуханнях у Європейському парламенті кандидат на посаду координатора європейської дипломатії Федеріка Моґеріні.

Підтримка Україні має включати різні форми, «починаючи з повноцінної підтримки у сенсі безпеки, інституційної реформи, політичних процесів, економічних та енергетичних викликів», сказала претендент на посаду верховного представника ЄС із закордонних справ та політики безпеки.

У сенсі безпеки Федеріка Моґеріні вважає необхідним поглиблення співпраці європейської дипломатії та Єврокомісії із НАТО.

Водночас відносини із Росією «у найближчій перспективі мають будуватися на зусиллях для повного впровадження Мінської угоди, всіх її положень, на підтримці зусиль президента Петра Порошенка у встановленні миру на сході України», заявила представниця Італії.

При цьому Федеріка Моґеріні заявляє, що «Росія наразі не може бути стратегічним партнером ЄС, але вона є стратегічною світовою країною і вона ще й є сусідкою, у першу чергу України».

Федеріка Моґеріні, 41-річна міністр закордонних справ Італії, у комітеті з закордонних справ Європейського парламенту, відповідаючи на питання щодо зовнішньої політики ЄС, намагається переконати європарламентарів у тому, що впорається з обов’язками верховного представника ЄС із закордонних справ та політики безпеки та віце-президента Європейської комісії.

На цій посаді вона має змінити представницю Великобританії Катрін Аштон, каденція якої завершується 1 листопада.

XS
SM
MD
LG