Доступність посилання

ТОП новини

МЗС Росії звинувачує Київ у замовчуванні обставин загибелі працівника Червоного Хреста


©Shutterstock
©Shutterstock

Міністерство закордонних справ Росії звинувачує Україну в замовчуванні обставин загибелі працівника Червоного Хреста. Про це йдеться в заяві російського зовнішньополітичного відомства.

«Незважаючи на те, що вже пройшло кілька днів, ми не почули виразних пояснень київської влади про обставини загибелі представника впливової міжнародної гуманітарної організації. Тема замовчується. Не бачимо ми і будь-яких реальних кроків щодо пошуку і покарання винних», – мовиться у заяві МЗС Росії.

Російська сторона вважає, що міжнародні структури, у тому числі Євросоюз, у своїх коментарях «заплющують очі» на той факт, що офіс Червоного Хреста перебував на території, яку контролюють сепаратисти, і зазнав «обстрілу саме з боку українських силовиків».

МЗС Росії наполягає на проведенні ретельного незалежного розслідування того, що сталося.

2 жовтня внаслідок обстрілу центральних районів Донецька від осколкових поранень загинув 36-річний співробітник Міжнародного комітету Червоного Хреста, громадянин Швейцарії Лоран Етьєн.

Постійний представник України при ООН Юрій Сергеєв зазначив, що існують ґрунтовні докази того, що снаряд, від якого загинув співробітник Міжнародного комітету Червоного Хреста в Донецьку, прилетів з території, яку контролюють проросійські сепаратисти.

З квітня, коли проросійські бойовики розпочали захоплення адміністративних будівель, українська влада фактично не контролює становища в Донецьку.

Угруповання «ДНР» фальсифікує причину загибелі представника Червоного Хреста ‒ МВС
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:09 0:00

XS
SM
MD
LG