Доступність посилання

ТОП новини

Волонтерка з Дніпропетровська отримала орден Княгині Ольги


Волонтерка з Дніпропетровщини Тетяна Ричкова, яка допомагає 25-й окремій повітряно-десантній бригаді, отримала сьогодні державну нагороду – орден Княгині Ольги III ступеня. Нагороду їй вручили в обласній державній адміністрації.

Як повідомили в облдержадміністрації, указ президента про орден Тетяні Ричковій був підписаний ще до Дня Незалежності України, проте через постійну зайнятість у волонтерській роботі забрати нагороду жінка змогла лише зараз. Якраз сьогодні Тетяна святкує день народження.

«Ми допомагаємо не заради нагород, ми просто хочемо, щоб усе якомога швидше закінчилося, та я зворушена», – сказала Тетяна Ричкова на врученні.

Тетяна Ричкова допомагає українському війську від початку АТО. Її принцип – передання гуманітарної допомоги солдатам «із рук в руки», без посередництва штабів та командирів. Задля допомоги 25-й бригаді, куди пішов добровольцем її чоловік, вона продала дачу, витратила родинні заощадження. Щотижня жінка, яка працює у групі «Крила Фенікса», їздить у зону АТО на автівці й доправляє солдатам кевларові каски, бронежилети, засоби зв’язку, одяг, медикаменти тощо.

17 серпня в зоні АТО через поранення загинув чоловік Тетяни Вадим Ричков, однак жінка не припинила своєї волонтерської діяльності.

Тетяна також має сторінку на фейсбуці, де оприлюднює інформацію про те, чого потребують солдати, а також піднімає проблеми постачань для армії.

Орден княгині Ольги – державна нагорода України для відзначення жінок за визначні заслуги в державній, громадській, науковій, культурній, благодійницькій та інших сферах суспільної діяльності.

XS
SM
MD
LG