Доступність посилання

ТОП новини

У зоні АТО знову оголошують «режим тиші» – РНБО


Український військовий у місті Щастя на околиці Луганська стежить за діями сепаратистів в окупованому ними обласному центрі, 7 жовтня 2014 року
Український військовий у місті Щастя на околиці Луганська стежить за діями сепаратистів в окупованому ними обласному центрі, 7 жовтня 2014 року

Сьогодні з 18-ї години в зоні антитерористичної операції, за досягненими домовленостями, знову оголошують так званий «режим тиші», повідомили в Інформаційно-аналітичному центрі Ради національної безпеки й оборони.

Під час чинності такого режиму мають бути припинені бойові дії та обстріли.

В ІАЦ РНБО нагадали, що цей режим уже було оголошували в неділю. Але тоді, як мовиться в повідомленні, «бойовики постійно порушували ці домовленості, обстрілюючи позиції сил АТО та викликаючи таким чином вогонь у відповідь».

«Протягом останніх двох діб робоча група Спільного центру між представниками України, ОБСЄ та Росії неодноразово фіксувала порушення режиму припинення вогню, зокрема, з боку терористів», – також повідомили в РНБО.

Негайне припинення бойових дій та обстрілів передбачав іще протокол про мирне врегулювання, підписаний у білоруському Мінську ще 5 вересня; потім, 19 вересня, там підписали й меморандум про заходи, що мали забезпечити режим припинення застосування зброї. Але ті домовленості так і не були виконані. Зокрема, обстріли не припинилися ані на день. Українська сторона запевняє, що відкриває вогонь тільки у відповідь на обстріли з територій, окупованих сепаратистами й російськими військами. Ті у відповідь твердять, що домовленості порушують українські силовики.

XS
SM
MD
LG