Доступність посилання

ТОП новини

Активісти зі сміттєвим баком генпрокурору: «Ярема, виходь!»


Автомайданівці і «Правий сектор» зібралися під стінами Генпрокуратури, вимагаючи зустрічі з генеральним прокурором Віталієм Яремою.

Як повідомив кореспондент Радіо Свобода, активісти хочуть з’ясувати, чому закриваються провадження щодо переслідувань учасників Євромайдану, а також вимагають взяти під особистий контроль генпрокурора розслідування дій міліції, ДАІ і суддів у період від листопада 2013 року до лютого 2014 року.

«Ми не маємо права ігнорувати безкарність посадових осіб, які грубо порушували закони і права громадян України, свідомо виконуючи злочинні накази. Ми прагнемо справедливості і чесності», – заявив один із лідерів Автомайдану Сергій Хаджинов.

Активісти поставили сміттєвий бак із надписом «Ярема, виходь!». Відомство охороняє спецпідрозділ Міністерства внутрішніх справ і полк міліції.

«У вас своя робота, а у нас своя, судити потрібно тих, хто віддавав злочинні накази, а не зливати всю відповідальність на простих міліціонерів. Чому ви не вимагаєте покарання тих, хто за цим стоїть, а не простих держслужбовців?» – так прокоментував акцію офіцер міліції, чий полк прибув до Генпрокуратури.

До Віталія Яреми ходив учасник Автомайдану Роман Маселко, щоб передати звернення активістів. Після повернення Маселко заявив, що генпрокурор дав доручення заступникам розібратися зі справами, про які йому сказав активіст. Як заявив учасник Автомайдану, Ярема сказав, що у Генпрокуратурі фізично не встигають розглядати всі справи, але пообіцяв про результат повідомити через два тижні.

Щодо того, чому генпрокурор не виходить до учасників акції, за словами Маселка, Ярема пояснив, що не бачить у цьому доцільності, бо зустрічі з ним під стінами Генпрокуратури часто хтось вимагає. Це обурило активістів, акція триває.

XS
SM
MD
LG