Доступність посилання

ТОП новини

У Меджлісі кажуть, що справа Асанова потребує незалежного розслідування


Алі Хамзін
Алі Хамзін

Керівник відділу зовнішніх зв’язків Меджлісу кримськотатарського народу Алі Хамзін сумнівається в тому, що смерть 25-річного кримського татарина Едема Асанова була ненасильницькою.

«Я залишаю за собою право не довіряти останнім заявам про те, що такий життєрадісний і сучасний хлопець раптом вирішив накласти на себе руки. Коли людина в такому неадекватному стані, в це хоч-не-хоч посвячені родичі», – сказав Хамзін у коментарі кореспондентові проекту Радіо Свобода «Крим.Реалії».

За його словами, в обставинах смерті чоловіка залишається багато неясних моментів, які змушують засумніватися в офіційній версії.

«Цей хлопчик так несподівано пішов з життя, що мені здається, потрібно провести незалежне розслідування, можливо, ексгумацію тіла, щоб переконатися, що цей хлопчик насправді загинув ненасильницькою смертю», – заявив член Меджлісу.

7 жовтня на кладовищі в Саках поховали 25-річного Едема Асанова, 6 жовтня його знайшли повішеним в одній із покинутих будівель на околиці Євпаторії. За попередніми даними, чоловік повісився, залишивши передсмертну записку, де нібито просить нікого не винуватити в його смерті.

Після виявлення тіла хлопця голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров також припустив, що «влада» в Криму наполягатиме на ненасильницькому характері смерті Едема Асанова.

Родичі загиблого стверджують, що його смерть не пов’язана ні з політикою, ні з криміналом і у них немає претензій до слідства.

XS
SM
MD
LG